Handgjord keramik från en nomadby i Saharaöknen.

Handgjord keramik – Nomadkeramik, underbart vacker och gjord under enkla förhållanden av konstnärer långt borta från Sveriges krav på perfektion och exakthet. Det är det som är charmen – operfekt perfekt. Allt handgjort i material som sand/saltlera.

Nomadic essentials producerar alla sina produkter enligt Fair Trade principer, med stöd till hantverkare via företagscoaching, investering, utbildning och har framför allt en respektfull attityd mot dem.

Tillverkningen har en lång tradition och människorna som tillverkar dem är mycket stolta över sitt yrkeskunnande.

Genom att köpa Nomadfamiljernas handgjorda keramik bidrar du till att fler barn får tillgång till skolgång, genom att 5% av försäljningspriset går till ett lokalt skolprojekt som verkar för att fler barn till nomadfamiljer ska få tillgång till utbildning & böcker, det tycker vi är riktigt bra ❤

Keramiken hittar du i vår butik på Haga Nygata i Göteborg.