Rum för en lokal formgivare, Nina Atelier

När våra vägar korsades med Nina Ateliers blev det så självklart vad nästa projekt skulle bli, ett samarbete med lokala, små formgivare.

Skalar-fran-Nina-Atelier

Det har legat och grott till sig ett tag men blir nu verklighet tillsammans med Alicia, Göteborgs-tjejen bakom de fina keramiska alstren från Nina Atelier, och en bättre start än det kunde vi inte få. Vi är mäkta imponerade över hennes arbete och kreativitet och känner oss stolta över att få möjlighet att lyfta – och hylla dessa vackra skålar i vår butik.

Så länge Alicia kan minnas har hon haft ett stort intresse för färg, form och hantverk, vilket hon ärvt av sin mamma Eva-Nina som Nina Atelier också är döpt efter. Den största inspirationen finner hon i naturens skiftande färger och former.

När Nina inte är i studion och skapar så hittar man henne på GU, Göteborgs Universitet där hon studerar till gymnasielärare. Hon har dock fler kreativa strängar på sin lyra, sedan 2016 har hon också arbetat som fotograf med allt från bröllop till företagsporträtt och emellanåt blir det en och annan tavla målad. För två år sedan föll Alicia för keramik som hantverk, det hon fastnade för var lugnet, som infann sig direkt från start. Sedan 2021 har hon skapat keramik på egen hand i en studio i Göteborg, vilket vi är så glada för.

Tre snabba om Alicia:

Älskar hundar, familj och varma människor. Drömmer om att kunna 5 olika språk en dag och kämpar just nu med spanska och montenegrinska. Det var nog 4 snabba, men låt gå!

Alicia på Nina Atelier med sin kermaik

Jag älskar hur glasyren skiftar från gång till gång som man bränner den! Det är väl det som är en del av charmen med keramik som är gjord för hand, att ingen skål eller kopp är den andra helt lik.


På Rum för inspiration har vi fått en alldeles egen specialdesignad glasyr på den fina Fleur-serien som blivit ett signum för Ninas Atelier. Skålarna i serien skapas i fyra olika storlekar och passar för allt mellan himmel och jord, men vi har gärna en god pasta i den stora, snacks i mellan och flingsalt eller ett värmeljus i den minsta. Skålarna finns i begränsad upplaga och endast i butiken på Haga Nygata alternativt via DM på instagram, först till kvarn!

Fleur XS: ca 9-10cm

Fleur S: ca 17cm

Fleur M: ca 20-22cm i diameter

Fleur L: Ca 27 – 29cm i diameter

Alicia och hennes skalar Fleur.
Skalar-hemma-hos-2
Alicias-skalar-med-sma-ringar-i