Det skrivna ordet

På Rum för inspiration har vi en förkärlek till det skrivna ordet.

Digitalt i all ära, men känslan av ett handskrivet brev på lådan är lycka tycker vi. Tankar som blivit till ord på ett papper, minnen som sparas i en vacker skrivbok som plockas fram en regnig kväll och upplevs igen, och igen, och igen…

Hur skriver du?

Vi som arbetar på Rum för inspiration tycker alla om att skriva, men använder det skrivna ordet på olika sätt.

Någon älskar att göra listor, stora som små, inköpslista till tacofredag såväl som till de viktiga besluten som måste tas. Och det bästa med listorna är såklart att få bocka av. En annan antecknar med små illustrationer i en bok med blanka sidor. Ett vetenskapligt bevisat sätt för att bättre minnas. Kanske något att ta efter för dig som studerar, som ska minnas formler, årtal och händelser?

Den tredje i gänget har alltid en liten bok i fickformat med sig i väskan för att skriva ned roliga citat från barnen. Mycket roligt har vi läst, ”Åh mamma – du är så fin med dina tänder, ögon och allt skinn.”

Hur använder du din skrivbok, och vilken storlek passar ditt ändamål bäst?

Anna, med det fina kontot @frumammaanna på Instagram, ser också glädjen i det skrivna ordet.

Hon och hennes lilla dotter Ester brevväxlar tillsammans med farmor.

Det är ett fint sätt för oss att umgås, Ester brukar pyssla något litet att lägga med i brevet, en pärlplatta eller en liten teckning och farmor blir så glad när hon får ta del av vår vardag trots att hon är en bit bort.

Frumammaanna skriver

Anna beskriver sig lite som Emil i Lönnebergas mamma, hon skriver ner dagens hyss. och annat roligt som hänt. Det kan vara upplevelser och framsteg, både små och stora minnen.

Fler tips

Ett annat tips som Anna har kring det skrivna ordet är att föra en dagbok över det vi lär oss varje dag, för det gör vi ju faktiskt, lär oss något nytt hela tiden. Ett bra sätt att reflektera, blicka tillbaka och se saker att vara tacksam över.

Annat som vi använder våra fina skrivböcker till är att samla våra bästa recept, föra journal över vad som växer upp i trädgården och självklart listorna för de vardagliga men ack så viktiga tingen.

Vill man ha hjälp på vägen så väljer man en ”fylla-i-bok”, böckerna från Nico-text blir som en vän på vägen mot att bättre förstå sig själv, sina drömmar och mål.